• Telefon: +381 33 715 110
  • Email: office@skynet.co.rs
  • Radno vreme: 09:00 to 17:00

Nijazije Musabegovića br. 5, 31300 Prijepolje

USLUGE

Za formiranje LAN mreže potrebno je obezbediti niz tehničkih preduslova. Zbog toga projekat LAN mreže započinje detaljnim snimanjem lokacije sa ciljem da se prikupe potrebni podaci, kao što su postojeće stanje instalacija, građevinske osnove objekta, kao i detalji energetskog uzemljenja. Dalji postupci se sastoje od preliminarnog određivanja horizontalnih i vertikalnih kablovskih trasa i razmeštaja razvodnih kabineta.
 
Projekat LAN mreže obuhvata:
  • Projektni zadatak
  • Tehničke uslove za izvođenje instalacije
  • Specifikaciju potrebnih komponent
  • Tehničke crteže
  • Rezultate merenja
Image

Karakteristike pasivnog ožičenja

Kablovske trase se završavaju RJ45 konektorima, pri čemu se u slučaju horizontalnih vodova jedan konektor nalazi u sklopu prespojnog polja, a drugi u priključnici u okviru radnog mesta. Za povezivanje radnog mesta potrebna su dva fleskibilna prespojna kabla, jedan od priključnice do računara i drugi od prespojnog polja do aktivnog mrežnog uređaja.

Za ispravan rad mreže potrebno je da se kablovski sistem (kablovi i priključni elementi) formira od komponenti koje zadovoljavaju tehničke standarde. Za rad Fast Ethernet mreže (prenos podataka brzinom od 100 Mbps), potrebno je da svi elementi zadovoljavaju zahteve kategorije 5 (cat 5). Kategorija elemenata pasivne instalacije je najčešće 5, 5e ili 6, što znači da je instalacija u stanju da prenosi podatke brzinom od 100, 125 i 250 Mbps.

Image

Strukturirano kabliranje

Savremene računarske mreže se u najvećem broju slučaja realizuju po principu "Strukturiranog kabliranja", što znači da se radni prostor objekta deli na radna mesta do kojih se sprovodi par signalnih UTP kablova za prenos podataka i govora. Signalni kablovi se sastoje od 4 bakarne "upredene parice" (Twisted Pair). Radno mesto se projektuje sa najmanje jednim dvostrukim signalnim priključkom na svakih 6 do 8 m2 korisne radne površine.

Sistem strukturiranog kabliranja se sastoji od horizontalnih i vertikalnih kablovskih trasa. Spratni kabinet pokriva deo horizontalne površine, poštujući tehničko ograničenje trase od najviše 90m dužine, tako da se zavisno od arhitekture objekta, postavlja jedan ili više spratnih kabineta po spratnoj osnovi. Kabinet je razvodni orman u kome se koncentrišu kablovske trase i smešta odgovarajuća aktivna mrežna oprema. Vertikalne trase povezuju spratne kabinete.

I horizontalne i vertikalne kablovske trase se izvode u formi zvezde, da bi se obezbedilo da u slučaju prekida pojedine trase ostatak sistema radi. Ovaj sistem se osim horizontalnih trasa odnosi i na vertikalne, tako da se i sve vertikalne trase završavaju u jednom centralnom kabinetu, a kablovska struktura ima oblik složene "zvede zvezda", kojoj je početak u centralnom kabinetu, a kraj u priključnoj kutiji u okviru radnog mesta.

Image

Contact us

+381 33 715 110 - Prodaja


Location

Nijazije Musabegovića br. 5

31300 Prijepolje

Srbija


Send us email

office@skynet.co.rs


demo

Kompletna IT rešenja

" SKYNET " je firma sa sedištem u Prijepolju. Osnivač firme, kao i zaposleni u istoj iza sebe imaju dugogodišnji rad iz oblasti informacionih tehnologija. Jedini smo u Zlatiborskom okrugu koji možemo da vam ponudimo kompletno IT rešenje (softver, hardver, računarske mreže, Internet, Video nadzor, Alarme, PP Zaštita) za unapređenje Vašeg poslovanja.

KONTAKTIRAJTE NAS

 

STATISTIKA POSETA

0048891
Danas
Ove nedelje
Prošlog meseca
UKUPNO POSETA:
104
1370
2139
48891


Your IP:3.225.221.130

RADNO VREME

Ponedeljak - Petak
od 09:00 do 17:00
Subota
od 09:00 do 15:00
Nedelja
Zatvoreno

Za radno vreme praznicima informišite se putem telefona.